IMG_6673

Søker Åmli-besteforeldre

Mitra Shoreshian kommer med en søknad til alle eldre i Åmli. Vil dere være besteforeldre for barna mine?

De kom hit for 7 år siden som flyktninger fra Iran. Mor, far og tre barn som nå er 13, 16 og 18 år.

Søker kontakt
Mamma Mitra Shoreshian kommer inn på redaksjonen, hun lurer på om hun kan sette inn en annonse. Hun vil så gjerne ha noen besteforeldre til barna sine her i Åmli.
-Det er ikke så lett å bo i Åmli uten familie, det er litt tungt av og til, sier Mitra.
Besteforeldrene til barna bor i Iran, de har alltid hatt et veldig tett bånd. Familie betyr mye, og de savner dem. Jeg skulle så ønske de kunne få kontakt med noen eldre mennesker her i Åmli, som kunne være reservebesteforeldre, sier hun.

Noen å snakke med
Tara, Tina og Nima bor sammen med familien sin i sentrum, rettere sagt Nergardskleiva. Og det er særlig eldstejenta som savner en bestemor eller bestefar å snakke med.
Men de to andre bekrefter det mor sier når de kommer på besøk til redaksjonen litt senere samme dag.
-Hun kom bare hjem og fortalte hva hun hadde gjort. Men hun er nok inne på noe. Det hadde vært så hyggelig å ha noen å gå på besøk til, kanskje vi kunne gått turer, de kunne kommet hjem til oss på besøk. Ja, vi kunne rett og slett bare snakket sammen, sier Tina.

Uvurdelig for barn
Hva ville du ha sagt hvis en eldre person ringer og sier de vil være bestemor eller bestefar da?
– Jeg vil si, kom på besøk til oss, så vi kan bli kjent. Det hadde vært hyggelig, sier yngstemann Nima på 13.
Kanskje er det noen eldre som ikke har så mye egen familie, eller at de bor andre steder. Besteforeldre er uvurderlige for barn, sier mamma Mitra til Åmliavisa.

Kloke eldre
Hva skal en bestemor eller bestefar gjøre da?
I Iran skryter de veldig av barnebarna, gir dem selvrespekt og trohet på seg selv. Sier fine ting, er gode. Snakker og lærer dem ting, bare er der for dem. De kan jo finne på litt av hvert, men det viktigste er å ha noen eldre å snakke med, jeg tror det er viktig for alle barn. Ha noen å besøke, gå til om det er noe. Det holder at de er snille rett og slett, sier mamma.
– Det er noe med å få råd fra eldre mennesker, de er kloke, sier hun.

Kom hjem!
Og hvordan får de kontakt med dere da?
De bare ringer oss, eller kommer hjem til oss på døra. Vi bor i Negardskleiva 37.
Nima kikker opp på meg; hvis en eldre dame ringer blir jeg glad. Det hadde vært veldig gøy om noen banket på hos oss også da!
– Og er det noen utenfor sentrum som har lyst, så har vi bil. Vi kan kjøre til dem om det er avstanden som er problemet, avslutter mamma.

Comments

comments