IMG_7358

Politiet stresser narkomiljø

Lensmann Odd Arvid Bjørnbakk bekrefter til Åmliavisa at de har et narkotikamiljø i et konkret område i Åmli under oppsikt. De vil hindre rekruttering.

Odd Arvid tankefull copy
Lensmann Odd Arvid Bjørnbakk sier han har godt overblikk over miljøet.

Under eventuelt i forrige kommunestyre, sa Arbeiderpartiets John Lien følgende;
-Åmli er en rykteby, man hører så mye. Jeg vil få det ut der, snakke om det. Og nå har jeg hørt at det er en stor økning i narkotikabruken i Åmli. Et narkoreir, der det muligens både drives med kjøp og salg. Det ser jeg alvorlig på. Hvis dette stemmer, må vi snakke om det. Ta det med en gang. Ordfører, er dette noe du har hørt om?
Og i så fall, hvilke planer har man for å ta tak i det? Vi kan ikke bare sitte og se på at dette skjer, sa Lien videre.
Men ordfører Reidar Saga fraviste at det var en sterk økning av narkotikabruk i Åmli.
-Det er vel som i alle andre bygder. Noe miljø er det også her, som politiet forteller oss at de har ganske god kontroll på og de stresser dem relativt mye. Men stor økning synes jeg vi skal passe oss for å si. Dette er et miljø politiet kjenner godt til, sa Saga.

Ryktebygda må stoppes
-Vel, jeg har hørt flere rykter enn vanlig, og jeg håper ikke dere synes jeg er en sladrekjerring som tar det opp. Men når folk kommer til meg, som vanligvis ikke kommer med slik informasjon, da sier jeg ifra. Det dummeste vi kan gjøre er å late som problemet ikke er der. Trollet må ut av skapet. Få frem hva som er sannheten, vi har vist før at vi kan håndtere ting, men da må vi ikke skjule det, men gjøre noe slik at vi får orden på ting, fortsatte Lien.
Det ble ikke en større debatt om teamet etter at Lien hadde sagt sitt, og det politiske møtet fortsatte sin kurs. Etter møtet spurte vi ordføreren om hvor stort han mente problemet var?
-Vi har møter med politiet fortløpende som en standard og jeg synes det blir veldig feil å si at Åmli har en stort narkotikaproblem, mitt inntrykk er ikke at dette har eskalert. Men det er riktig at politiet har et miljø under oppsikt, svarte Saga.

Vil hindre rekruttering
Lensmann Odd Arvid Bjørnbakk sier til Åmliavisa at det er narkomane i Åmli som alle andre steder, men at de har god kontroll på hvem de er.
-Mange på ett sted kan bli flere, det har vi sett før. Derfor har vi tatt tak i det slik at det ikke skal bli et fristed, og at det ikke skal forekomme rekruttering. Dette er godt voksne brukere, vi har ikke hatt noen kriminelle under 18 år i Åmli så langt i år. Dette miljøet dreier seg om folk i slutten av 20-30 åra og eldre. Omfanget er vanskelig å si noe om, men det er et miljø i et konkret område og det har vi fokus på, avslutter lensmannen.

Comments

comments