NM: Dugnadsgjengen på Dølemo møtes for videre planlegging av NM i jaktfelt 2018. Her er Jan Harald Helledal (t.v) sammen med Jan Lauvrak som er med i NM styret. Foto; Geir Atle Gauslå.

NM i jaktfelt på Dølemo

I april 2018 skal NM i jaktfelt arrangeres på Dølemo av Åmli JFF sammen med fire andre lag.

Men hvordan i all verden kom dette i stand? 

-Vi er en gjeng ihuga skytteridioter som pleier å reise til NM fra Åmli, i våres dro vi til NM i Enebakk og under et fuktig lag kom ideen opp; det hadde vært utrolig gøy å få til NM lokalt, forteller Jan Harald Helledal i Åmli Jeger- og Fiskerforbund, til Åmliavisa.

Ut på nett
Ballen begynte å rulle, det ble møter og snakk. Til slutt hoppet Åmli i det, og sendte inn en søknad til Norges Jeger – og Fiskeforbund som nå har gitt sitt ja. Det er fire andre lag som sammen med Åmli står for arrangementet; Froland, Drangedal, Tvedestrand og Gjerstad.
-Vanligvis bruker man mye lengre tid på å planlegge et slikt arrangement, men vi får bare jobbe på, ler Helledal. Og allerede nå er de godt i gang. Flere av skivestativene er allerede i bakken. De jakter etter sponsorer, har laget en egen facebookside, og planlegger også å streeme NM ut på nettet når den tid kommer.

-Vi er en gjeng ihuga skytteridioter

Åmli kan hevde seg
-Men, må man være supergod for å bli med?
– Neida, du behøver ikke å være god i det hele tatt, har du lyst er det bare å ta kontakt å melde deg på. Det blir en skikkelig opplevelse, lover Helledal.
Og går han, som selv betegner seg som skyttergal- for gullet?
-Hahha, man må jo alltid gå for gull. Men vi har folk fra Åmli som tidligere har hevdet seg i toppen, blant annet en som tidligere har tatt bronsje i NM. Vi har både toppen og listefyll her lokalt, så dette kan bli spennende for Åmli sin del, sier han.
Helledal håper på 1000 påmeldte, og planen for hvor alle de tilreisende skal bo og sove er klar.
-Vi har plass til om lag 70 bobiler på Dølemo camping, foruten Sigridnes, det er også hytter her lokalt og i Tovdal, og i Treungen. Dette arrangemenetet er bra for hele bygda, og det vil skape aktivitet både for nærbutikken på Dølemo og næring omkring. Dette er jo ellers en stille tid på året turistmessig, så dette er veldig positivt for hele Åmli, mener helledal.

Enstemmig støtte
Forrige uke ble formannskapet holdt igjen etter kommunestyret for å ta stilling til søknaden de har fått fra Åmli JFF for å sponse «ett hold» under arrangementet med 15 000 kroner.
-Dette er faktisk et arrangement som kan dra 1000 deltagere til bygda, det er jo helt fantastisk og det synes jeg vi skal være med å støtte opp under, sa Bjørn Gunnar Baas (Sp)
-Dette blir jo sett på TV, og reklamen det vil gi oss for publikum som er der på stands for å kjøpe alt fra klær til friluftsartikler. Jo, dette er bra, sa Margit Smeland (Sp)
Et enstemmig formannskapets gikk inn for støtten.

Comments

comments