Gjøvdalsdagen-5-CMYK

Klart for Gjøvdalsdagene

Vi er i rute med forberedelsene. Arrangementet følger omtrent det samme opplegget som de siste åra. Vi er nesten i mål med planlegginga, sier Ann Kristin på telefonen.
Hun tilføyer med stolt stemme: – Rundt 60 gjøvdøler er i sving med å forberede arrangementet. Dugnadsgjengen er kjempepositiv. Vi har det himla moro sammen.

Bobiler og campingvogner
De siste åra har fastboende gjøvdøler og hyttefolk fått selskap av en stadig større mengde med bobiler og campingvogner. De ivrigste kommer allerede på torsdagen.
Ann Kristin forteller at campingplassen i år er  ytta til andre siden av Valhall, det vil si på jordene til Tellef Harstveit og Ove Gusevik.
– Tallak Askland står klar til å ta i mot campinggjestene. Han vil dirigere vognene slik at alle får en grei plass, forklarer hun. Som en spesialservice til campingfolket vil de servere frokost og
middag på Valhall torsdag og fredag.

Gjovdal-5
PÅ HALV ÅTTE: Også i år blir det konkurranse i bruskassestabling.

Hauglis orkester
Fredag kveld er det o siell åpning av Gjøvdalsdagane med Hauglis orkester inne på Valhall. Denne gjengen trekker alltid mye folk. Selve markedsdagen er lørdag, med et salig mylder av alle slags
salgsboder. Mange er folk som lager sine egne ting i form av treskurd, kunsthåndverk og husfid. Her er det mye flott
– Nikolai Smeland har ansvar for å ta i mot utstillerne, opplyser Ann Kristin.

Glem nistepakka
Arrangøren har selv en av de mest populære salgsbodene, i form av det store loppemarkedet i partyteltet. Her står folk i kø for å komme inn lørdag morgen. Ellers blir det både ponnyridning,
bruskassestabling og det tradisjonelle kakelotteriet. Og i tillegg kan det altså dukke opp noen overraskelser. Noe av det dummeste du kan gjøre er å smøre niste til Gjøvdalsdagane.
Lørdag formelig bugner det med god og rimelig mat i alle varianter. Her kan publikum kjøpe alt fra Gjøvdalssuppe, til sommerkoteletter, pølser og vafler.

Gjøvdalsdagen-10-CMYK
SJARMØR MED TREKKSPILL: Kjell Audun Ålandsli, alias Kjellemann, har tradisjon for å gjeste Gjøvdalsdagane

Ove Støylen-show
Lørdag vender en kjent countrystjerne tilbake til Gjøvdal. Artisten Ove Støylen er nemlig oppvokst i Gjøvdal. Han skal spille opp til dans lørdag kveld.
– Dette er en konsert vi gleder oss til. Det blir nok ganske folksomt på Valhall denne kvelden, sprudler Ann Kristin. Gjøvdalsdagane slutter med det store kompesalget klokka 12
søndag. Her kommer campinggjester og innfødte ruslende med hver sin tallerken for å sikre seg komper til søndagsmiddagen.
Ann Kristin forklarer at inntekta fra Gjøvdalsdagane går til gode formål i bygda.
– Vi har brukt tidligere års overskudd til å støtte butikken, kjøpe partytelt, hjelpe 4H og ikke minst innrede et nytt kjøkken på Valhall. Jeg synes det er flott at vi
kan gå sammen om å jobbe dugnad for å skape ei levende og trivelig bygd, avslutter Ann Kristin Huebner.

Comments

comments