img_4452r

Gull, sølv og bronse

Åmlis store sønner og datter sørget for å innkassere både gull, sølv og bronsje under helgas NEVZAturnering i hovedstaden. Lars Tveit Retterholt hanket inn topplassering.

I helgas NEVZAturnering i sandvolleyball på Voldsløkka i Oslo tok Lars Tveit Retterholt fra Åmli og makker Geir Eithun gull i turneringa.

Seieren i land
NEVZAturneringen er for de beste lagene fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og England. Geir Eithun har prøvd seg med litt forskjellige makkere etter at han og Iver Horrem ikke klarte å kvalifisere seg til OL i Rio og Iver Horrem la opp etter OL. Dette er første turneringen som Geir Eithun stiller som makker med Lars Tveit Retterholt. Retterholt/Eithun gikk gjennom hele turneringen uten tap. Første kamp mot det finske laget Määttänen/Topio ble vunnet komfortabelt 2-0 med sifrene 21-16, 21-13. Neste runde var mott danskene Overgaard/Jonassen, også denne i denne kampen ble det en klar 2-0 seier (21-16, 21-14). I kvartfinalen var det norske laget Bergerud/Solhaug motstandere. Kampen vippet en stund i begge settene, men Retterholt/Eithun dro likevel seieren i land med 2-0 (21-8, 21-16) I semifinalen var det igjen danskene Overgaard/Jonassen som var motstandere. De hadde kvlifisert seg gjennom å vinne alle sine kamper på looser-siden. Danskene bød på mye bedre spill og motstand enn i den første kampen og det ble et jevnt oppgjør der Lars og Geir likevel dro seieren i land til slutt med settsifrene 21-18 og 24-22.
Avgjørende ball
I finalen var det sambygdingen fra Åmli Mathias Berntsen og Christian Sørum, nyslått Europamester U22, som var på motsatt side av nettet. Finalen ble spennende og velspilt med mye god sandvolleyball. 1. sett dro Mathias/Christian i relativt greit i land med sifrene 21-15. I 2. sett slo Lars og Geir tilbake etter en noe famlende innledning på sette og dro settseieren i land med 21-18. Dermed måtte det til et tie-breaksett for å kåre turneringsvinneren. Berntsen/Sørum åpnet best og låg stort sett foran helt til stillingen 14-12 og matchball. Matchballen ble avverget av Retterholt/Eithun, som også tok ytterligere 2 poeng og dermed var litt i føringen. Derfra og inn vekslet poengene annenhvert mellom lagene etter godt spill på begge sider. Til slutt klarte Retterholt/Eithun å sette den avgjørende ballen i sanden på motsatt side og vant til slutt settet 20-18. Gull og sølv til Åmli i denne turneringen med andre ord.

Sjeldent talent
I kvinneklassen stilte 15 år unge (16 i desember) Emilie Olimstad i par med mer rutinerte Janne Pedersen fra Oslo. Dette var Emilies første internasjonale seniorturnering. I sandvolleyball er det sjelden at så unge spillere klarer å hevde seg i seniorklassen. Men Emilie er et sjeldent talent og meget dyktig ung sandvolleyballutøver og spilte rutinert og solid sammen med Janne.

Bronseprestasjon
I første kampen møtte Emilie/Janne 1.seedede Lehtonen/Parkkinen fra Finland, en kamp de litt som forventet tapte. Disse finske jentene vant til slutt turneringen. Men deretter slo de seg gjennom 3 seire i looser-spillet fram til semifinalen mot det norske laget Hjortland/Kjølberg, sølvvinnerne fra årets NM. Denne kampen tapte de knepent 2-1 og var dermed klare for bronsefinale. Her var det de svenske tvillingparet Kristina og Susanna Thurin som var motstandere og som var ubeseiret fram til semifinalen. Emilie og Janne storspilte, men de svenske tvillingene hadde et meget godt forsvarsspill og nektet gang på gang ballen å lande i sanden på sin banehalvdel. Til slutt viste Emilie/Janne seg som det sterkeste paret og vant 2-1 (18-21, 27-25, 15-13) og dermed bronsemedalje til Emilie. Kanskje turneringens største prestasjon.

Tekst innsendt av Tarjei Retterholt, redigert av Åmliavisa.
Foto: Privat.

Comments

comments