IMG_9488-825x510

Folkemøte om skolen

 

INFO: 4.juni er det duket for folkemøte i kjemisalen på Åmli videregående skole, der kan publikum både komme med sine innspill, ikke minst få bredere kunnskap om hvor kommunen er i prosessen.

Vil du vite hva som skal skje med Åmli videregående skole? Har du innspill på hva som kan gjøres? Da bør du ta turen til folkemøtet 4.juni.  

Det skal igjen handle om planene for den videregående skolen i Åmli, nå inviterer man til folkemøte for å informere om prosessen for å få nye aktører på banen frem til nedleggelse i 2020. Ikke minst, be deg om å komme, med dine meninger.

 
Tre alternativer
-Alle innbyggerne inviteres til folkemøte og informasjonsmøte 4.juni i kjemisalen på Åmli videregående skole, forteller prosjektleder John Salve Sigridnes til avisa.
-Vi vil gjerne fortelle litt om status på prosjektet, og alternativer for videre arbeid. Ikke minst få innspill fra publikum, og vi håper så mange som mulig kan komme, oppfordrer Sigridnes.
Det har vært en tung prosess, men man prøver å bygge rammer i forhold til en omstillingsprosess, slik avisen tidligere har skrevet om. Kort fortalt kan man som kommune, søke og blir klassifisert som et omstillingsområde, og hvis man får et ja på dette kan det følge mange millioner med. Åmli kommune er i dialog om denne muligheten.
-Vi har ikke landet alt, og er fortsatt i dialog om dette med fylket. Slik jeg ser det har vi tre alternativer. 1: legge ut hele prosjektet på Finn. 2: Brette opp ermene og gjøre det selv, men dette fordrer utviklingsvilje og at kommunen kjøper og ruster opp. 3: At vi tenker et større prosjekt, der vi baserer oss på innehenting av nasjonal støtte. Jeg ser det siste alternativet som best, sier Sigridnes.

Agder-vilje
I forhold til fylket har Åmli spilt inn forslag om fagskole til Fylkesmannen. Denne fagskolen kan være krnyttet til bio og treindustrien.
-Med Biozinfabrikken på gang, vil det være naturlig å legge en satelitt i Åmli, vi er i dialog med Gro Bråten, men det er for tidlig å komme med konkrete ting. Hvis vi skal få dette til, krever det ikke bare en vilje fra Fylkesmannen, men en regionsvilje fra Agder, ikke minst betydelige investeringer for å få dette realisert i Åmli. Vi snakker mellom 50-100 millioner, sier Sigridnes.

I samme båt
En annen tanke er et felles integreringssenter, men også her er det for tidlig i prosessen til å si noe konkret. Men Sigridnes vil komme med det han har av informasjon i møtet.
-Vi har lyst til å informere innbyggerne om hvor vi står, og nå er også tiden inne for å samle inn innspill. Vi kan gjøre dette selv, men det vil kreve et bredere mandat lokalt. Det finnes mange gode ideer der ute, men vi må være realistiske. Noen skal eie dette, og noen skal investere. Vi håper innbyggerne har forståelse for prosessen vi er i og at møtet kan danne grobunnen for dialog. Vi er sammen om dette, og Åmli må også være forbredt på å yte noe selv, dersom vi skal få til noe fremover, avslutter Sigridnes.

Comments

comments