Vanntårnet-8-NETT

Claudia og Henning på Vanntårnet

Til tross for at det bøtta ned med regn fra skyer som var mørkere enn asfalt, strømma det på med publikum til Vanntårn-konserten 14. juli. – Metereologen forteller at det snart blir fint, ropte en optimistisk Tore Konnestad. En time senere strålte artistene om kapp med kveldssola foran nesten 500 publikummere.

Utekonserten kunne knapt ha fått en verre start. Himmelens sluser var åpne og Tor slo med hammeren. Ildsjelene i Vanntårnets venner var søkkvåte og uten strøm.

Ingen grunn til panikk
Andre konsertarrangører hadde trolig fått panikk i en lignende situasjon.
Men ikke denne gjengen. Vanntårnets venner jobba febrilsk med å skaffe tak over hodet til publikum som dukka opp i strie strømmer, til tross for regnet. Presenninger og trespiler redda situasjonen. Stolene ble trukket under tak og våte seter ble tørka med kluter.
Ildsjelene fikk også tak i et kraftig traktor-aggregat fra Mosvold-gården, mens Øivind Vålandsmyr fra Otera, sørga for å koble om strømforsyninga.

Som en drukna katt
Konserten skulle egentlig begynne klokka 18, men Veterantoget fra Arendal var litt forsinka. Og det passa egentlig veldig fint.
Da det stappfulle toget rulla inn på perrongen klokka 18.20 var regnet i ferd med å gi seg.
– Se der borte! Der skimter vi et gløtt av blå himmel, ropte en oppglødd Tore til publikum og vendte tommelen opp. Akkurat da ligna den stakkars mannen mer på en drukna katt, enn en konsertarrangør.

Vanntårnet-7-NETT
Lokka fram solskinnet
En drøy halvtime forsinka, kunne Marion Mjølhus fra Froland innta scenen.
– Marion er ei fantastisk trivelig jente med en nydelig stemme. Jeg hadde nylig anledning til å synge duett med henne. Det var en stor opplevelse. I aller fall for meg, sa en ymyk Tore da han introduserte artisten.
Marion ble landskjent da hun deltok i talentkonkurransen Idol på TV2 i 2014. Hun spiller akustisk gitar og skriver sine egne sanger.
– Hei bestemor! ropte hun plutselig på klingende frolandsdialekt og vinka til ei dame blant publikum.
Så var Marion klar til å framføre to låter, den ene på engelsk, den andre på frolandsk. Sistnevnte hadde tittelen ”Sommer”. Og sommer ble det da hun sang.
Med en fyldig og klokkeklar stemme, lokka hun fram sola, smilene og applausen blant publikum.

90-åring helt i hundre
Neste artist på scenen var ingen ringere enn GT-Sara eller Gerd Miriam Thoreid som dama egentlig heter.
Hun er utvilsomt Norges eldste stand-up komiker og en skikkelig råtass på 92. Artistnavnet GT-Sara stammer fra den gangen hun deltok i radioprogrammet ”Har du lyst har du lov” sammen med Dag Frøland. Her framførte hun sangen ”Vill ni se en stjärna, som Zarah Leander gjorde kjent i hele Skandinavia.
– Jeg fyller 92 år, men har allt inntakt. Skjønte dere den? sa hun smilende til publikum og fortsatte:
– En journalist spurte nylig hvordan er der være over 90 år. Jeg svarte at det føles veldig godt, for nå har jeg endelig fått installert ungene på gamleheimen.
Den neste timen serverte GT-Sara et stand-up show man aldri har sett maken til i Åmli. Vitsene var så grove at publikum rødma, før de ramla ned av stolene av latter.
Her kommer den mest uskyldige vitsen: – Et sikkert tegn på at en kvinne begynner å bli gammel, er at skoa klemmer mer en mannfolka.

 

Vanntårnet-2-NETT
– Har dere det koselig? ropte GT-Sara.
– Jaaaa! svarte publikum, før hun stemte i med sin høyst originale versjon av ”Streinrøysa neri i bakken”. GT-Sara serverte et vannvittig show som gikk rett hjem hos publikum. Det var tydelig at de elska den sprø dama med de grove vitsene.
Intimt og varmt om livet
Etter en liten ”kjøpe pølse og mer drikke-pause”, kom turen til Claudia Scott og Henning Kvitnes med band.
De er begge superstjerner med lang fartstid på scenen og opphav til flere legendariske låter.
Publikum fikk høre både gammelt og nytt, country, ballader rock og blues. De sang duett og hver for seg. Og de bytta stadig gitarer. For i tillegg til sine fantastiske stemmer, er de begge eminente gitarister.
Det ble en ærlig og lidenskapelig, intim og varm konsert om kjærligheten og alt anna som er viktig her i livet.
Henning serverte blant anna hit`ene ”Sommarnatt i Bohuslän”, ”Savoy hotel”, ”Guttær” og ”Evig eies kun et dårlig rykte”, mens Claudia fylte togscenen med ”Heard You on my radio” og ”En uvanlig natt i Bergen”. De to ville også å lokke med seg publikum på allsang. Etter en spe og forsiktig start, ble det etterhvert skiikkelig fart i folket.
– Dere er en fin gjeng, ropte Henning begeistra.
”Opp og ut å vekke sola” heter en av de mest kjente låtene til Henning Kvitnes.
Man kan trygt si at han lykkes med dette prosjektet ved Vanntårnet på Simonstad denne minneverdige juli-kvelden.

 

Se flere bilder i ukens papirutgave

Comments

comments