Åmliavisas redaktør overtar Frolendingen

Redaktør og daglig leder i Åmliavisa, Baard Larsen, sa i februar nei takk til å forlenge jobben i Åmli. Årsaken er at han overtar redaktørjobben i Frolendingen.

I midten av februar skulle Åmliavisa ha styremøte, hvor blant annet forlengelse av Larsens avtale med avisen skulle signeres.
Samme dag ble det kjent at Frolendingens redaktør skulle slutte, og at jobben var ledig. En liten intern spøk ble alvor og redaktøren i Åmliavisa søkte i Frolendingen.

Vanskelig valg

– Det var ikke noe lett valg å søke på jobben i Frolendingen, ettersom Åmliaivsa har hatt en del sjefsskifter de siste årene. Noe som ikke har vært udelt positivt for avisa, sier Baard Larsen.
– Samtidig er det en stor forskjell på avisen i dag, og ved forrige redaktørskifter. Vi har ikke noen krise som ligger bak, eller noen tapsbomber som tikker, legger redaktøren til.
– Per i dag får faktisk Åmliavisa med overskudd, noe den har gjort siden slutten av fjoråret. Dermed føler jeg at mye av min jobb er gjort. Nå kan vår dyktige annonsesjef Magnhild, sammen med ny redaktør, ta Åmliavisa et steg videre, mener Larsen.

Er grunnlag
Den avtroppende redaktøren erkjenner at han av og til gjennom vinteren har lurt på om det er liv laga for en avis i Åmli. Etter at samtalene om fusjon eller samarbeid med Frolendingen strandet, har han blitt sikker i sin sak.
– Det er liv laga for Åmliavisa og grunnlag for videre drift. Jeg tror også at planen om å kutte abonnementsprisen ytterligere og komme ned på en fornuftig nivå på 890 kroner i året, vil føre til at vi kan få en ny vekst i abonnementstallet. Vi bør kunne øke med over 100 nye, sier Baard Larsen.
– For Åmli er det spesielt viktig å ha en lokalavis nå som det går mot kommunevalg. I tilegg er lokalaviser viktige i årene fremover med tanke på debatten som kommer om kommunesammenslåinger. Åmlinger må gjerne bli flinkere på leserinnlegg, røper han.

Ny redaktør er allerede tilsatt i styremøte tirsdag kveld. Mer om henne og Åmliavisas planer videre finner du i torsdagsavisa!

Comments

comments

Det er stengt for kommentarer.