43651290-9528-4612-ab2c-9c410133f11b-kopi

Sykkelfrelst til VM i Qatar

Visekaptein på det norske U-23 landslaget svimte av under trening i forbindelse med VM på sykkel for landevei som nå pågår i Doha, Qatar. Birger Sørgaard fra Åmli følger VM tett.

Birger Sørgaard er sykkelentusiast, og har en rekke sykkelrittseiere og rekorder på samvittigheten. Han er æresmedlem i Arendal Cykleclub og i fjor ble han tildelt Aust-Agder idrettskrets Hederstegn. Nå er han og kona Siv i Doha, Qatar for å få med seg VM på sykkel 2016. Birger Sørgaard har kjent Fridjof Røinås som er visekaptein på det norske U-23 landslaget siden han begynte å sykle rundt som barn.

cbba906a-9470-401c-b8fd-dd60d08daf6c-kopi
Birger Sørgaard fra Åmli sammen med Fridjof Røinås.

– Første gang jeg så han i aksjon var under Byglandsfjorden Rundt. Han var liten og spe. Jeg la straks merke til hvor fint og riktig han satt på sykkelen. Jeg syklet opp på siden av han og fortalte hvor flott han syklet. Husker at jeg fikk et stort smil tilbake, mimrer Åmlimannen.
Nå er Fridtjof bitt 22 år.

3d735526-d322-4c59-b760-1cc96ca05ecf-kopi
Under trening her nede i Qatar, så har rytterne over 40 grader i ørkenen. Noe mindre langs kysten. Det får konsikvenser for utøverne, for Fridjof fikk føle på kvalmen, og mistet taket om sykkelflasken da han skulle drikke. Han fikk stanset, men så svimte han av og våknet av at han fikk kaldt vann i ansiktet og beina var løftet høyt.
Men nå, skal det ifølge den lokale sykkelhelten fra Åmli være godt stelt med visekapteinen. Det Sørgaard også forteller er at det er godt miljø og god stemning i den norske leiren. Bildet over viser Fridtjof på badestranden på Hilton Doha. De høye bygningene i bakgrunnen er det kunstig oppbygde området ”Pearl” som VM rittene har sin avslutning på. Rundene er hver på 15 kilometer.
-Nå er det 16. gang jeg er på VM på sykkel for landevei. Aldri har jeg sett en så flat trasè noen gang.
Sidevind kan sprekke opp feltet, og da kan det komme mindre grupper mot mål, rapporterer Sørgaard fra Doha, Qatar.

Comments

comments