Revy 2017-2-NETT

Latterlig god revy

Åmlifolk elsker denne gjengen. De ler så de holder på å ramle av stolene og klapper av vill begeistring. Åmli revy- og teaterlag har klart det igjen. Forestillingen ”Sandslott i det blå” ble vist på Elvarheim torsdag og fredag. Det ble to latterlig gode kvelder.

”Sandslott i det blå” hadde alt man kan forvente av en revy. Den var lokal, aktuell og urkomisk. Det ble en revy med mange høydepunkter og få dødpunkter.

Revy 2017-3-NETT
ULVEDEBATT: Oppfinnsomme Sjot Gråbein (alias Arnt Olav Tveit) kler ulven i fåreklær, holder opp et speil og vips er ulven snill som et lam.

– Vi parodierer bare folk vi liker, sa revysjef Torhild Juva på forhånd. De levde opp til målsettingen. Kjente personer og aktuelle hendelser ble skildret med et skeivt og lunt humoristisk blikk.
Oppskriften bak en god revy er gjenkjennelse, identitet og kjærlighet til heimbygda. Alt dette lykkes Åmli revy- og teaterlag med.
Det har ikke gått upåakta hen at Esso-stasjonen har fått en ny automatisk vaskehall. Heller ikke at det har blitt færre frisører i sentrum. Revylaget fant løsningen i form av kombinert bil-og hårvask med polering og deretter ”sjølvklypp” til redusert pris.
Det politiske liv engasjerer innbyggerne, selv om de av og til synes politikerne oppfører seg litt rart. Revyen avslørte hvorfor ordfører Saga begynte å grine da han fikk høre musevisa til jul (hei-sand og hopp-sand) og hvordan ansettelser i kommunen egentlig skjer (pilkast).
Revyen var ellers prega av en god del sprø og lite selvhøytidelig fokus på legekontor, sjukeheim og alt som har med kroppslige skavanker å gjøre.

Revy 2017-5-NETT
huttetu: Arnt Olav Tveit beviser at mannfolk kan tenke på mer enn en ting av gangen. De fleste damene er tydelig imponert. Dommerpanelet består av rådmanna Christina Ødegård (alias Anlaug Askland), ordfører Reidar Saga (alias Arvid Engenes) og ”helseminister” Laila Nylund (alias Ingeborg Espeland). Trine Krossbekk Agersborg er alltid glamorøs og veldig følsom på scenen.

Hva var så høydepunktene?
Vel, det var kanskje da man arrangerte en talentkonkurranse, med kjente skikkelser i dommerpanelet.
Her skulle Arnt Olav Tveit bevise at menn kan tenke på mer enn en ting av gangen. Resultatet var at han klatra opp på ei gardintrapp, stod på ett bein, las Åmliavisa og spilt munnspill samtidig. Ute i salen fikk publikum latterkrampe.
Arvid Engenes er den typen revyartist som fremkaller latter bare han viser seg på scenen. I år var han ordfører med kraftige øyenbryn, hardt skadd mann og konsulent-spesialist på unnaluring.
Revyen kunne også avsløre at det pågår doping i det lokale langrennsmiljøet og hvem som egentlig er Åmlis ”Mr. Husband”.
Nå som årets revy er over, er det bare en ting som er fryktelig trist: Vi må vente et helt år til neste forestilling. For det blir vel ny revy i 2018?

Comments

comments