0C284B3D-

Brann i gapahuk

I formiddag måtte brannvesenet i Åmli rykke ut til gapahuken ved idrettsplassen. Flere etterlatte engangsgriller startet trolig brannen.

 

– Det brenner i gapahuken ved idrettsplassen, men vi holder på å slukke nå, sier utrykningsleder John Lien på telefon til Åmliavisa.

Lene Tande i Beverborga barnehage er oppgitt og lei. Dette har vært en fast turplass for barna, men det er en stund siden de har vært her nå.

– Det er mannen min som har bygd den, og vi har brukt gapahuken flittig. Det gjør skolen også, og den er åpen for alle som vil benytte den. Men da vi kom hit tidligere i dag var det ulmebrann, og det hadde nok ikke gått lange tiden før det hadde tatt skikkelig fyr og alt hadde brent ned, sier Tande.

A861C35D-

Flere engangsgriller er trolig årsaken til brannen.

– Det er utrolig mye søppel her, tilgriset og flere engangsgriller som man har latt stå. Men under taket er det tørt, og det er fort gjort at det antenner. Det forklarte også brannvesenet, sier Tande.

Hun kommer med en klar oppfordring.

– Jeg synes folk som bruker gapahuken må la det være slik det var når de kom. Både skolen og barnehagen bruker denne masse og det er ikke noe greit å bli møtt av både brann og mye søppel. De kan vel rydde opp og ikke sette igjen engangsgriller, spør hun.

Og barna, de er helt enige.

– De kan ta det med hjem i sin egen søppelkasse vel, kommer det fra en gutt i bakgrunnen. En annen synes det var fryktelig trist å komme opp til den faste leirplassen og så var det brent og masse søppel.  – Ja, det er ekkelt, sier en annen.

 

 

Comments

comments